70% тендерів на харчування Міноборони виграла фірма з найгіршою якістю, – Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 4 квітня 2017, 15:27

Станом на сьогодні, приблизно 70% тендерів щодо харчування Міноборони зосереджено в руках однієї недобросовісної фірми.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол на брифінгу в парламенті.

«У минулому році ця компанія називалась «Геос груп», а в цьому вона вийшла з новою назвою - «Військторг», і в результаті виграла 70% тендерів на харчування Міноборони», – уточнила депутат.

Вона пояснила, що вважає компанію «Військторг» недобросовісною, оскільки з усіх харчівників Міноборони ця фірма завжди давала найгіршу якість.

Також, за її словами, фірма має великі проблеми зі сплатою податків.

«Від Міноборони вони в 2015 році отримали 200 млн грн відшкодування ПДВ, натомість до бюджету не заплатили ні копійки. Зрозуміло, що частина цих грошей розійшлася по фірмах, де ця компанія закуповувала продукти, але видно, що вони вимивали кошти», - повідомила Чорновол.

«Фірма, яка отримала від Міноборони відшкодування ПДВ в розмірі 200 млн грн., не заплативши ні копійки податків, має бути об’єктом кримінального розслідування», – наголосила представник «Народного фронту».

«В минулому році я написала кілька заяв із цього приводу. Після кожної такої заяви «Геос груп» починав платити податки, але це тривало недовго. У результаті за весь минулий рік ця фірма сплатила лише 1,5 млн грн. ПДВ, в той час як повинні були сплатити понад 45 млн», – додала депутат.

Член парламентського Комітету з питань нацбезпеки і оборони пообіцяла слідкувати за роботою недобросовісних харчівників та вимагати порушувати проти злочинців кримінальні справи.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua