Зняття арешту з рахунків Арбузова свідчить про небажання судів очищатися й ухвалювати законні рішення, – Леонід Ємець
субота, 29 листопада 2014, 16:15

Рішення Печерського суду щодо скасування арешту рахунків колишнього віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова є підтвердженням того, що суди не хочуть очищатися й ухвалювати законні рішення, втратили страх і совість, продовжуючи працювати на своїх хазяїв, які й надалі керують ними з-за меж території України.

Про це заявив депутат Верховної Ради від партії «Народний фронт» Леонід Ємець, коментуючи вердикт судді Підпалого.

За словами Леоніда Ємця, йдеться про величезні суми грошей, які Арбузов накрав в Української держави.

«Що будемо робити далі? Думаю, що згідно Конституції комітет Верховної Ради з питань верховенства права й правосуддя має одним з перших кроків ініціювати перевірку рішення судді Підпалого, притягнення його до дисциплінарної відповідальності й, у зв’язку з порушенням присяги, позбавити його статусу судді. Це – програма мінімум», – зазначив Леонід Ємець.

За словами депутата, цим повинна зайнятися прокуратура, причому провести розслідування як дій судді, так і внутрішнє розслідування.

«Я сумніваюся, що таке рішення могло пройти непоміченим прокуратурою. І те, що ми дізнаємося про такий вердикт з журналістського розслідування, свідчить: це може бути спільна діяльність працівників прокуратури, судових органів та злочинців, які сьогодні переховуються за кордоном», – додав депутат.

«Ми розуміємо, що ці гроші не лише вкрадені в українців – вони будуть витрачені на терористів, які сьогодні вбивають українських воїнів на сході нашої держави», – наголосив Леонід Ємець. 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua