Промова Арсенія Яценюка на з’їзді партії «Народний фронт» 14.09.2014
понеділок, 15 вересня 2014, 16:53

Арсеній Яценюк: «Ми будемо захищати Україну на всіх фронтах»

Промова на з’їзді партії «Народний фронт», м. Київ, 14 вересня 2014 року

Дорогі українці! Дорогі політичні побратими!

Ми живемо у непрості часи. Але історія нас судитиме за тим, як ми їх проживемо і що зробимо для країни. Ми не маємо права втратити час, який Господь Бог нам дав на те, щоб Україна дійсно стала державою. Щоб українці, які стали нацією, продемонстрували свою силу. Продемонстрували свою європейською відданість. І побороли всі ті виклики, які стоять перед нами.

Хочу зупинитись на минулому, сьогоденні і майбутньому.

Минуло всього лише півроку відтоді, як мільйони українців повстали за свої права і вибороли право на зміни. Вибороли право стати не просто людьми, а людьми, які представляють велику державу. Вибороли право на те, щоб це була не просто територія, а велика незалежна країна.

Але право треба здобути. Перші дні після Майдану, коли Парламент змінив весь склад Уряду і влади… був не те щоб страх… Але було надзвичайно важко. Важко усвідомити той вантаж відповідальності, який ліг на плечі. Порожня казна. Безліч озброєних людей. Міліції немає, прокуратури немає, армії немає. Росія почала агресію. Тоді, коли було дуже важко, треба було зібратися силами і самому собі сказати: Хто, як не ми? Так крок за кроком з’явилась армія, з’явилися гроші, з’явилися люди в Уряді, які почали робити все, щоб втримати ситуацію. З’явилося світло надії, яке давало впевненість, що ми йдемо правильним шляхом.

Сьогодні можна прозвітувати про те, що зробили. Звісно, хочеться зробити вдесятеро більше. Не все так просто. За півроку не зміниш того, що не робилося 23 роки. За півроку ми заклали фундамент для того, щоб країна будувала велику українську хату.

І ми обов’язково здобудемо цю перемогу. Але треба дуже важко працювати. Відповідально, злагоджено і об’єднано.
Ми підписали Угоду про асоціацію.

Ми отримали підтримку наших міжнародних партнерів.

Ми відновили всі фінансові програми з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, європейськими банками й інституціями.

Ми перейшли до другого етапу безвізового режиму.

Ми залишилися без російського газу. Але вперше в історії країни замістили російський газ на 60% газом із Європейського Союзу.

Ми скоротили кількість установ, які наділені контролюючими функціями.

Ми змінили систему пенсійного і соціального забезпечення.

Ми вжили надто непопулярних заходів, але не було іншого варіанту. Так, ці реформи не є солодким тортом. Але їх треба зробити для країни. Для того, щоб мати завтра, треба пройти те, що ми пройшли вчора і проходимо сьогодні.

Що у нас стоїть у порядку денному на завтра?

Це – не ще одна політична програма, яка з’явиться на сайті Центральної виборчої комісії. Це – наш план, який ми почали реалізовувати в цьому Уряді.

Я почну з європейської інтеграції. Позиція однозначна. Угода буде ратифікована. Угода буде підписана і набуде чинності. Угода буде імплементована, починаючи з наступного дня відтоді, як український Парламент проголосує за ратифікацію зони вільної торгівлі й Угоди про політичну асоціацію з Європейським Союзом.

Це – наша політична ціль.

Щодо того, які програмні і стратегічні реформи треба Україні проводити, все написано на 700 сторінках Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Не слід використовувати слово "реформи" в популістських політичних інтересах. Усі реформи прописані, сім років Україна складала цей план реформ. Зараз Україна його повинна виконувати, і це – наша з вами відповідальність політична, професійна і громадянська – зробити Україну європейською державою.

Українці хочуть відчувати себе частиною Європи не тільки через те, що в Кабінеті Міністрів майорять європейські прапори. Не тільки через те, що ми підписали Угоду і до нас приїжджають наші європейські друзі, а ми туди як чиновники їздимо. Нам потрібне право вільного переміщення усіх громадян України. Право безвізових поїздок до Європейського Союзу. І не лише це.

Цей Уряд перейшов до другого етапу, і ми запровадимо безвізовий режим для українців. Це і є справжня європейська інтеграція.

Не можу не зазначити важливості для України економічних і соціальних реформ. Новий податковий кодекс, який скорочує кількість податків з 22 до дев’яти, є.

Є також нова система оподаткування, яка передбачає зменшення податкового навантаження.
Чого немає?

Немає більшості в Парламенті, яка готова проголосувати за ці законопроекти. Саме тому нам потрібна така більшість. Саме тому ми зібралися в «Народний фронт». Фронт, який захистить Україну від зовнішньої агресії і зовнішнього агресора, яким є Росія і персонально російський президент Путін. Фронт, який захистить Україну від тієї корупції, яку не вдалося за шість місяців зламати.

Наше завдання – це нова судова система, нова прокуратура і нова правоохоронна система, які захищють людину і громадянина, які відповідають високим європейським стандартам, які перестануть брати гроші з людей та знущатися над ними.

«Народний фронт» захистить і від економічної несправедливості. Ціни зростають, є економічні проблеми, тому ми відверто кажемо, що зараз ми здатні захистити найбідніших. Наше завдання, яке ми почали вирішувати в Уряді, – запровадити компенсації для тих, хто за умов військової економічної ситуації потерпає від проблем.

Тому наш третій фронт – це фронт проти бідності та проти економічної і соціальної несправедливості.

Серед нас є ті хлопці, які мали найважливіший фронт, це – фронт боротьби з агресором. Це фронт, на якому не на життя, а на смерть боролися ці хлопці.

Висока і велика шана всім нашим командирам, усім нашим солдатам і українській армії, українським батальйонам, українській Національній гвардії.

Дорогі побратими, ми будемо наступати по всіх фронтах і будемо захищати на всіх фронтах Україну.

Перемога за нами, вірте і будьте впевнені.

Основне – це внутрішня віра і впевненість у правильності того, що ми робимо.

Це – наша з вами священна відповідальність, тому що пролита кров. Кров за країну, кров за майбутнє, кров за українців. Тепер ми повинні зробити все, і ми це зробимо, щоб ця кров була пролита недаремно. Була пролита за високі ідеї, ідеали великої української держави і великої української нації.

Слава Україні!

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua