Співчуття у зв’язку зі смертю Євгена Сверстюка
вівторок, 2 грудня 2014, 02:00

Пішов з життя Євген Олександрович Сверстюк – великий українець і видатний громадянин. Згасла одна з найяскравіших зірок у сузір’ї українського шестидесятництва – покоління мужніх, які стали у проломі за рідну землю, мову, за людську гідність. І сповна заплатили за свою незламність – забороною на професію, гоніннями, роками заслань і таборів.

Всі свої таланти і покликання – письменника і вченого, правозахисника і філософа, журналіста і церковного діяча – Євген Олександрович спрямовував на служіння Україні.  Останні п’ятдесят років історії України – це також і історія боротьби, самопожертви і творчості Євгена Сверстюка. Від виступу проти дискримінації української культури кінця 1950-х – початку 1960-х і до Ініціативи 1-го грудня, спрямованої на відстоювання свободи і людського духу, Євген Олександрович залишався взірцем самовідданості й високої громадянськості для мільйонів українців.

 Пам'ять про нього завжди житиме у його справах і книгах, у його учнях і послідовниках, у наших серцях.

Земний уклін його пам’яті, глибокі і щирі співчуття всім, хто його знав і любив, для кого він служив прикладом для наслідування.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Учора відійшов у вічність Євген Сверстюк. Я мав честь бути знайомим з цією Людиною з великої літери. Щиро співчуваю близьким, знайомим та всім нам, українцям, з приводу втрати людини, яка була справжнім променем світла в перехідні часи епохи.

 "... минуле не зникає. Героїчно пролита кров не зникає. Вона трансформується в нову форму духовної енергії, породжує людину, яка має його виспівати. Минуле воскресає і розцвітає в генієві", - написав колись Євген Сверстюк. Сьогодні Україна втратила дійсно такого генія. Вічна пам'ять.

 Голова фракції «Народного фронту» Олександр Турчинов

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua