Програма дій Уряду має бути підготовлена до кінця поточного тижня, – Арсеній Яценюк
середа, 3 грудня 2014, 13:18

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк назвав п’ять ключових завдань, які повинні  бути
закладені в Програмі діяльності Уряду.

Про це він повідомив на першому засіданні новопризначеного Кабінету міністрів України в середу, 3 грудня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд «повинен бути новий не за формою, а за змістом»: «Сподіваюся, що наш Уряд буде виконувати все, для чого ми вибиралися, навіщо нас призначили».

Він привітав нових Міністрів, які отримали українське громадянство «і будуть працювати на Україну»: «Дякую за вашу позицію щодо вашого бажання отримати не тільки українське громадянство, а й вивчити українську мову».

Глава Уряду підкреслив, що зараз перед Кабінетом міністрів стоїть низка ключових завдань, насамперед - підготовка Програми дій Уряду. Арсеній Яценюк наголосив, що Програма дій Уряду повинна бути підготовлена до кінця поточного тижня і представлена в Парламенті: «Програма дій Уряду – це не набір слів, а набір конкретних цілей і шляхів досягнення цих цілей. Кожен міністр визначає три ключових пріоритети на 2015 рік і те, яким чином будуть досягнуті ці пріоритети»

Він підкреслив, що ця Програма повинна відповідати п’яти основним цілям і завданням.

У першу чергу Арсеній Яценюк наголосив на складній ситуації у безпековій сфері: «У рамках боротьби за нашу незалежність основні фінансові й матеріально-технічні ресурси повинні бути спрямовані на національну безпеку і оборону».

Ще одним завданням нового Уряду Арсеній Яценюк назвав подання до Парламенту до кінця поточного року блоку економічних і податкових законопроектів: «Ухвалення нової редакції Бюджетного кодексу, яка повинна дати можливість органам місцевої влади додатково формувати власну дохідну базу, внесення змін до Податкового кодексу, скорочення кількості податків та розширення бази оподаткування, зменшення єдиного соціального внеску і детінізація заробітних плат - якщо платимо менше податків, тоді показуємо, хто скільки реально отримує, і таким чином наповнюємо бюджет».

Глава Уряду також наголосив на необхідності підготовки проекту закону про державний бюджет, «який буде жорсткий і складний»: «У 2015 році в нас завдання - вижити, щоб сформувати базу для росту і економічної стабільності в 2016 році».

Арсеній Яценюк доручив Міністру фінансів України Наталії Яресько запросити місію Міжнародного валютного фонду: «У нас сформований Уряд, і наші іноземні партнери готові до перемовин».

« Внутрішньою агресією» Глава Уряду назвав корупцію. У рамках боротьби з корупцією Арсеній Яценюк наголосив на необхідності як імплементації ухваленого пакету антикорупційного законодавства, «так і ухвалення всіх регуляторних актів на рівні Уряду України і на рівні Верховної Ради України»: «Сподіваюсь на реальну співпрацю з новим українським Парламентом. Він також повинен бути новий не за обличчями, а за новими підходами».

«Для подолання корупції, і тут я маю великі сподівання як на Міністерство внутрішніх справ, так і на галузеві міністерства, - дерегуляція, зменшення кількості як чиновників, так і функцій, які виконують ці чиновники», - підкреслив він.

Глава Уряду назвав ще одним завданням Уряду реформу публічної адміністрації - «всієї державної влади».

Ще одне завдання Уряду стосується  енергетичної сфери: «Ми повинні завершити реформування енергетичної системи України», - підкреслив Арсеній Яценюк. Він висловив стурбованість обсягами дефіциту Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», «який більший, ніж дефіцит державного бюджету»: «При дефіциті держбюджету сьогодні 68 мільярдів гривень, дефіцит компанії «Нафтогаз», яку ми профінансували, тому що тарифи не відповідають ринковій ціні на газ, -  103 мільярди гривень».

«Ці п’ять ключових завдань повинні бути в Програмі діяльності Уряду. І в нас немає часу на «розкачку», є час тільки на конкретні дії і результати цих дій», - підкреслив Прем’єр-міністр і повідомив, що відбудеться окреме засідання Кабінету міністрів щодо Програми діяльності Уряду.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua