Турчинов, Пашинський та Парубій вимагають притягати сепаратистів Донбасу до відповідальності
середа, 3 грудня 2014, 13:28

Фракція «Народного фронту» виступає  за скасування закону про амністію сепаратистам Донбасу,  який було ухвалено у відповідності до Мінських  угод  16 вересня.

Відповідний проект постанови (№1168) «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей»  внесли 2 грудня до Парламенту депутати фракції «Народний фронт» Олександр Турчинов, Андрій Парубій та Сергій Пашинський.

Цим проектом пропонується скасувати рішення Верховної Ради України від 16 вересня 2014 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Як зазначають автори у пояснювальній записці, з  моменту підписання Мінських угод відбулося близько 3 тисяч порушень режиму припинення вогню з боку груп бойовиків. Більше 100 українських солдатів і десятки мирних жителів були вбиті. Ситуація в зоні антитерористичної операції залишається напруженою і суттєвих змін не зазнала. Підтверджуються факти прибуття нових підрозділів російських військ в зону АТО. 

«Крім того, 2 листопада 2014 року на окремих територіях Донецької та Луганської областей, всупереч передбаченому Мінським протоколом від 5 вересня 2014 року плану мирного врегулювання конфлікту в цих адміністративно-територіальних одиницях, сепаратистськими воєнізованими формуваннями за сприяння Російської Федерації було організовано проведення псевдовиборів», - наголошують автори.

«За такої ситуації вбачається за доцільне невідкладно переглянути рішення, що ухвалювалися Верховною Радою України для забезпечення реалізації Мінських угод з метою деескалації конфлікту на Сході України», - резюмують представники фракції  «Народний фронт».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua