«Народний фронт»: Добровольці АТО заслуговують на соціальний захист
четвер, 4 грудня 2014, 14:55

Депутати парламентської фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол, Юрій Береза та Антон Геращенко готують законодавчі акти, що дозволять добровольцям, які беруть участь в Антитерористичній операції на Сході України, а також родичам загиблих добровольців отримати соціальний захист від держави.

Так, наприклад, член партії «Народний фронт», командир полку спецпризначення "Дніпро-1" Юрій Береза разом з депутатами з інших парламентських фракцій зареєстрував законопроект № 1056, яким пропонується поширити дію вже існуючих законів ("Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей") на добровольців, які брали участь в АТО. Зокрема, депутати пропонують визнати добровольців учасниками бойових дій, а також виплачувати їм чи їх родичам одноразову грошову допомогу у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності. Крім того, цим законопроектом передбачено надавати добровольцям, які отримали статус учасника бойових дій, переважне право на укладення контракту на проходження військової служби.

Інший член фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол має намір підготувати постанову Верховної Ради України, що дозволить добровольцям АТО чи членам їх родин індивідуально звертатися до спеціальної комісії за отриманням статусу учасників бойових дій та відповідного соціального захисту.  «Я стикнулась з такою проблемою, що у нас на фронті воює багато людей, які жодним чином не оформлені у бойових підрозділах. Відповідно, вони не можуть отримати соціальний захист від держави. Це несправедлива ситуація, яку треба виправити», - зазначила вона.

У свою чергу, однопартієць Чорновол Антон Геращенко повідомив, що він так само займається  питаннями соцзахисту добровольців. «Зараз ми будемо вирішувати з паном Ярошем, яким чином надати статус учасників бойових дій хлопцям з «Правого сектора» та інших добровольчих батальйонів, які вже загинули за Україну чи отримали поранення», - повідомив народний депутат.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua