Арсеній Яценюк провів телефонну розмову з Віце-президентом Єврокомісії з питань енергетичного союзу
субота, 6 грудня 2014, 13:01

У п'ятницю, 5 грудня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, лідер «Народного фронту» провів телефонну розмову з Віце-президентом Європейської Комісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.

Глава Уряду обговорив з Віце-президентом Єврокомісії пріоритети співпраці у енергетичній сфері, включаючи підготовку України до зимового періоду. Прем’єр-міністр підтвердив повну готовність енергетичної системи України до забезпечення безперервного транзиту природного газу.

Арсеній Яценюк і Марош Шефчович також приділили важливу увагу питанням залучення інвестицій з Європейського Союзу в українську газотранспортну систему, що підвищить енергетичну безпеку України і ЄС. 

Під час розмови відбувся обмін думками щодо проекту «Південний потік». У світлі прийнятого Росією рішення припинити будівництво «Південного потоку» Арсеній Яценюк наголосив, що цей проект не був потрібен Європейському Союзу, оскільки українська газотранспортна система є і буде надійним маршрутом постачання російського газу до ЄС. У свою чергу Марош Шефчович підтвердив позицію Європейської комісії щодо невідповідності двосторонніх договорів про будівництво Південного потоку законодавчій базі Європейського Союзу. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua