Необхідно вирішити проблему підпорядкування експертів, які працюють над виявленням причин трагедії в Іловайську, - Дмитро Тимчук
понеділок, 8 грудня 2014, 02:00

Депутат Верховної Ради від партії «Народний фронт», військовий експерт, член Військової ради «Народного фронту» Дмитро Тимчук заявив про необхідність вирішити проблему підпорядкованості членів експертної комісії, яка здійснює військово-технічну експертизу дій посадових осіб у ході подій під Іловайськом.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Дмитро Тимчук наголошує, що, незважаючи на те, що Національний університет оборони, чиї працівники проводять розслідування, формально підпорядкований не Генеральному штабу, а Міністерству оборони, згідно Статуту внутрішньої служби ЗСУ експерти є підлеглими особам, чию діяльність вони мають вивчити.

«Питання на засипку: чи може будь-який викладач-полковник проводити незалежну експертизу дій свого керівництва? Особисто в мене виникають сильні сумніви», - зазначив військовий експерт.

На його думку, дану проблему необхідно вирішувати в першу чергу, хоча відстороняти генералів на час розслідування, коли в країні війна, очевидно, було б не наймудрішим рішенням.

«Але поки у нас не буде даних об’єктивної експертизи, не можна говорити про конкретну вину посадових осіб – а відповідно, не можна буде знайти справжніх винних», - наголосив Дмитро Тимчук.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua