Андрій Парубій: Українські військові відстоюють безпеку не тільки України, а й Європи у цілому
понеділок, 8 грудня 2014, 15:07

Перший заступник Голови Верховної Ради України, народний депутат фракції «Народний фронт» Андрій Парубій у понеділок зустрівся з Віце-прем’єр-міністром, Міністром закордонних і європейських справ Королівства Бельгія, Головою Комітету Міністрів Ради Європи Дідьє Рейндерсом.

А.Парубій привітав Бельгію з головуванням у Комітеті Міністрів Ради Європи, і висловив співчуття через смерть королеви Бельгії Фабіоли.

Перший заступник Голови Верховної Ради України подякував пану Міністру за зацікавленість з боку його країни українською тематикою. Він поінформував про ситуацію в Україні, наголосивши, що наша країна, по суті, перебуває у стані війни. «Ми одночасно маємо здійснювати реформи і захищати територіальну цілісність держави», - сказав А.Парубій, додавши, що для України важливою є чітка позиція західних партнерів щодо необхідності підтримки реформ і запровадження санкцій стосовно Російської Федерації. При цьому він наголосив, що українські військові відстоюють безпеку не тільки України, а й Європи у цілому.

Сторони також обговорили питання імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та шляхи врегулювання ситуації на Сході України.

Перший заступник Голови Верховної Ради України повідомив про роботу новообраного Парламенту. Він підкреслив, що Верховна Рада має на законодавчому рівні забезпечити здійснення реформ у військовій, економічній сферах та реформувати місцеве самоврядування у частині децентралізації. «Це одна з ключових реформ, які маємо здійснити, але слід зазначити, що не всі зміни відбуватимуться миттєво. Адже децентралізація передбачає внесення змін до Конституції, а це тривала процедура», - зазначив А.Парубій.

Своєю чергою, Д.Рейндерс заявив, що «Бельгія разом з Європейським Союзом підтримує Україну в її розвитку», і висловив зацікавленість реформами, які проводяться в нашій державі.

Він заявив про готовність Бельгії співпрацювати з комітетами Верховної Ради України у частині здійснення реформ, зокрема, місцевого самоврядування.

У цьому контексті Д.Рейндерс виступив з ініціативою проведення конференції щодо усіх аспектів роботи місцевого самоврядування за підтримки українського і бельгійського парламентів.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua