Сергій Пашинський пропонує звернутися до США щодо надання Україні статусу військового союзника – проект постанови
понеділок, 8 грудня 2014, 15:05

Голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, заступник голови фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський пропонує у четвер, 11 грудня, розглянути у Парламенті проект постанови про звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні статусу військового союзника США.

З відповідною заявою він звернувся до спікера Парламенту Володимира Гройсмана під час засідання Погоджувальної ради, яке відбулося сьогодні, 8 грудня.

«Я буду просити колег підтримати мене у четвер. Це питання є політичне, питання компетенції Верховної Ради, тому я прошу включити його до порядку денного», - заявив депутат «Народного фронту» Пашинський. За його словами, проект цієї постанови «в даний момент реєструється».

Як відомо, 4 грудня Палата представників Конгресу США 411 голосами проти 10 ухвалила резолюцію, в якій жорстко засуджує політику Росії щодо України, закликає НАТО і партнерів США призупинити військову співпрацю з Росією, а також вимагає від адміністрації президента США продовжити курс санкцій проти Росії.

Крім того, в резолюції міститься заклик до президента США Барака Обами надати українському Уряду необхідні засоби захисту, послуги і розвіддані для оборони території країни і захисту її суверенітету.

Раніше, 2 грудня, у Палаті Представників США був представлений законопроект H.R.5782 – «Акт на підтримку свободи України 2014», який запропонувала співголова Конгресового українського Кокусу Марсі Каптур (Демократична партія). Законопроект H.R.5782 є важливий тим, що дозволяє оборонну військову допомогу Україні і надання їй Сполученими Штатами Америки статусу основного союзника поза межами НАТО. Крім військової, законопроектом H.R.5782 передбачається також допомога Україні у сфері енергетики, інформаційної політики та тимчасовим переселенцям. Більше того, цей законопроект вимагає від президента Обами введення додаткових санкцій проти російських компаній, у тому числі проти «Рособоронекспорту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua