Микола Княжицький виступає за продовження пільг для вітчизняних книговидавців та фінансування українського кіно
понеділок, 8 грудня 2014, 16:35

Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, член парламентської фракції «Народний фронт» Микола Княжицький вважає за необхідне продовжити пільги для вітчизняних книговидавців, а також забезпечити механізми фінансування українського кіно та серіалів.

Про це він заявив після засідання погоджувальної ради, яке відбулося сьогодні, 8 грудня.

Ці питання він назвав пріоритетними у роботі очолюваного ним комітету, враховуючи те, що незабаром розпочнеться розгляд у Парламенті проекту державного бюджету України, а також з огляду на те, що «Україна знаходиться в стані інформаційної і культурної агресії зі сторони Росії».

«Термін дії пільг для книговидавців наразі завершується, а для того, щоб його продовжити, треба подати відповідний проект закону, врахувати це у бюджеті та у Податковому кодексі. Зараз ми над цим працюємо», - повідомив пан Княжицький.

При цьому він зазначив, що «Уряду буде надзвичайно непросто це зробити (продовжити пільги, надати фінансування-ред.), бо країна теж знаходиться в кризовій ситуації». На думку народного депутата, у цих питаннях треба шукати компроміс.

Засідання Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності відбудеться у відкритому форматі у середу, 10 грудня, о 15:00, в залі № 11. Як повідомив Микола Княжицький, на це засідання вже запрошені Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В'ятрович,  власник і директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван Малкович, представники ради церков та інші.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua