Перед Україною стоїть виклик відкритої агресії з боку Росії, - Сергій Пашинський
вівторок, 9 грудня 2014, 02:00

Депутат Верховної Ради, заступник Голови фракції «Народного фронту» та голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що наразі перед Україною стоїть виклик відкритої агресії з боку Російської Федерації.

Про це він сказав у ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV у понеділок, 8 грудня, коментуючи намір української влади відмовитись від позаблокового статусу нашої держави.

За словами депутата, вже з кінця 90-х років Росія перетворилася на авторитарну державу і почала, не ховаючись, розбудовувати російську імперію. «Було створено ОДКБ, і дуже чітко почало артикулюватися, що Росія не потерпить нашого вступу до НАТО. Тобто, вже тоді ми потрапили в зону турбулентності, в зону ризику», - зазначив Сергій Пашинський.

«1 березня, коли Держдума висловилась за можливість застосування своїх збройних сил на території України, ми фактично опинилися в стані війни без союзників», - додав він.

Депутат поінформував, що через свій позаблоковий статус Україна не отримує жодної одиниці зброї та військової техніки. «Ми – у вакуумі, а напроти мобілізована озброєна російська армія та озброєні російською ж стороною бойовики», - заявив політик.

Як зазначив представник «Народного фронту», є розуміння того факту,  що в найближчі місяці Україна не стане членом НАТО. «Але необхідно шукати інші шляхи. Саме тому сьогодні зареєстровано ще один проект постанови Верховної Ради, в якому ми звертаємось до Конгресу США з проханням прискорити надання нам статусу особливого союзника Америки», - пояснив депутат.

«Питання нашої національної безпеки ми повинні вибудовувати самі, ми повинні вибудовувати його від тих викликів, які стоять перед нами. А виклик перед нами дуже простий – це відкрита агресія РФ – держави, яка має мільйонну армію, яка має в десятки разів більший бюджет, ніж ми, і держави, яка вийшла з добросусідської довіри», - заявив Сергій Пашинський.

Він наголосив, що скасування позаблокового статусу України – це не лише вимога «Народного фронту», це є вимогою коаліційної угоди.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua