Головним замовником придушення Майдану є екс-президент Янукович, - Андрій Левус
вівторок, 9 грудня 2014, 13:16

Депутат Верховної Ради від фракції «Народний фронт», екс-заступник голови Служби безпеки України Андрій Левус заявив, що основним замовником та організатором спроб придушити Майдан був екс-президент України Віктор Янукович.

Про це він сказав у ефірі програми «Сьогодні» на телеканалі ТВі у понеділок, 8 грудня.

За його словами, головними технічними перешкодами на шляху розслідування злочинів проти Майдану були неузгоджені дії між різними відомствами. «Між слідчими СБУ, МВС та працівниками Генеральної прокуратури України», - уточнив Андрій Левус.

Він повідомив, що СБУ ще до травня передала всі матеріали, напрацьовані її слідчими щодо розслідування злочинів проти Майдану, до Генеральної прокуратури. «У СБУ лишилися лише матеріали, за допомогою яких слідчі намагаються вивчити участь іноземних, тобто російських спецслужб у кривавих подіях», - додав екс-заступник голови СБУ.

Андрій Левус також наголосив, що дане розслідування буде значно прискорене завдяки створенню єдиної оперативної групи Генеральної прокуратури.

«СБУ вже встановила, що основним замовником та організатором всіх подій є колишній президент України Віктор Янукович. Виконавців має назвати слідство. Служба безпеки вже заарештувала п’ятьох офіцерів СБУ, які діяли проти Майдану. Зокрема, вони зустрічали співпрацівників ФСБ та інших спецслужб РФ та організовували їхню роботу на території України», - повідомив Андрій Левус.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua