Україна оголошує нову продовольчу політику – Арсеній Яценюк про програму діяльності Уряду
вівторок, 9 грудня 2014, 17:33

«Україна повинна захопити лідерство на світовому продовольчому ринку. І саме для цього Уряд оголошує нову продовольчу політику, яка має на меті захоплення зовнішніх ринків і постачання власних продуктів харчування на внутрішній ринок України», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту»  Арсеній Яценюк, представляючи програму діяльності Кабінету Міністрів на засіданні Уряду у вівторок, 9 грудня.

 «Неприпустимо, коли аграрна держава номер один в Європі закуповує по імпорту половину продуктів харчування. Ми повинні не імпортувати, а експортувати», - підкреслив він.

Уряд пропонує, окрім експорту аграрної продукції, зокрема зернових, - експортувати продукти переробки: «Для цього нам треба зробити низку серйозних змін, в першу чергу на ринку землі та в аграрному секторі».

«Ми ставимо як завдання підготовку закону України про ринок землі, але при цьому наші ключові завдання – ухвалення  закону про довгострокову оренду землі та завершення формування державного земельного кадастру, який на сьогодні, на жаль, сформований тільки на 5%. Без цих двох пунктів ефективний розвиток аграрного сектору неможливий», - наголосив Прем’єр-міністр.

Одним із пріоритетів Уряд вважає  розвиток малого і середнього бізнесу на селі: «Уряд вносить до Парламенту закон про локальні аграрні ринки. Малий бізнес на селі повинен отримати відповідні локальні аграрні ринки, де продавати свою продукцію для потреб всередині України, і  механізми компенсації процентних ставок для малих сільськогосподарських підприємств для роботи, закупівлі сільгосптехніки та паливно-мастильних матеріалів».

Що стосується зовнішнього вектору,  Уряд, за словами Арсенія Яценюка, ставить одним із завдань створення та просування аграрного бренду «Продукт України».

Глава Уряду також повідомив, що Кабінет міністрів кардинально змінює як менеджмент, так і підходи в управлінні Державною продовольчою зерновою компанією та Публічним акціонерним товариством «Аграрний фонд».

Окрім того, Уряд вносить до Парламенту проект нового закону про Державний матеріальний резерв, «функцією якого буде забезпечення в тому числі продовольчої безпеки держави», а також нову редакцію закону про державну підтримку сільського господарства.      

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua