Арсеній Яценюк: Успіх України – це найкраща відповідь Путіну
вівторок, 9 грудня 2014, 19:07

«Успіх України – це найкраща відповідь Путіну», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, представляючи програму діяльності Кабінету Міністрів на засіданні Уряду у вівторок, 9 грудня.

Арсеній Яценюк зазначив, що існує дискусія, чи потрібен «План Маршалла» для України: «Думаю, що потрібен План України для світу».

«Нам самим важко справитися. Важко, коли в тебе на кордоні озброєна до зубів ядерна держава, яка здійснює військову агресію і хоче воювати, а не хоче миру. При цьому ми все одно сподіваємось на мир і будемо робити все для того, щоб був мир в Україні», - сказав він.

Для того, щоб вийти із вкрай складної ситуації, за словами Глави Уряду, Україні потрібна міжнародна фінансова допомога. У рамках цього перше завдання  Уряду – програма співпраці з МВФ: «Перші два транші були отримані Україною тільки тому, що всі зобов’язання щодо реформ Україна виконала. Тому наше завдання зараз тактичне – підписання і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом».

«Але цього не вистачає. Саме тому друге завдання – це міжнародна донорська конференція для України і затвердження на цій міжнародній донорській конференції плану відновлення України», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Ми не просимо грошей. Ми партнери, і якщо ми партнери - допоможіть нам, і ця допомога буде мати двосторонній характер. З одного боку, це фінансова стабілізація України,  її відродження і введення до європейського ціннісного простору. З іншого боку, Україна – це велика і сильна держава, об'єкт для інвестицій», - наголосив він.

Уряд, за словами Прем’єр-міністра, пропонує скликати міжнародну донорську конференцію, зокрема країнам Великої сімки, МВФ, Світовому банку, ЄБРР, Європейському інвестиційному банку та США «як ключовому партнеру»: «Пропонуємо разом прийняти план відновлення і спільними зусиллями зробити український успіх, який повинен стати успіхом всього цивілізованого світу».

 Прем’єр-міністр зазначив, що програма діяльності Уряду – це «програма дій всієї країни»: «Кропітка робота, кожен на своєму місці. Кожен міністр має свою сферу відповідальності. Ми всі відповідальні перед народом України. Справився – пішли далі, не справився – на його місце прийдуть інші. Тільки вперед і тільки до спільного успіху».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua