У суді має вигравати не одна зі сторін, а закон і справедливість, - Леонід Ємець (відео)
середа, 10 грудня 2014, 12:21

Судова реформа має розірвати порочний круг між судами, прокурорами та слідчими, - заявив депутат Верховної Ради від фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

Про це він сказав у ефірі програми «Година ЧЕ» на телеканалі «Еспресо ТВ» у вівторок, 9 грудня.

«Кругова порука між судами, прокурорами і слідчими була і, на жаль, є», - визнав депутат.

Він навів дані, згідно яких в України частка виправдувальних вироків складає 0,002%. «Тобто, жодного шансу в людини, яка зайшла в цю систему, отримати виправдувальний вирок, немає – не тому, що вона винна або не винна, а тому, що, виявляється, прокурор та слідчий помилятися не можуть, і суддя ніколи не скасує подання, яке вони внесли», - пояснив він.

«Це – той порочний круг, який треба розірвати, тому що насправді завдання судової реформи – забезпечення того правосуддя, яке має бути безпосередньо кінцевим рішенням у будь-якому суді», - наголосив Леонід Ємець.

«Зрозуміло, що в суд приходять дві сторони, якщо це цивільний процес, і одна з них програє. Але виграти має не інша сторона – виграти має закон і справедливість, і тоді буде довіра до судів і до держави, і взаєморозуміння в суспільстві. Це має бути нашим кінцевим результатом», - підсумував народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua