Нова політика публічної адміністрації: європейська матриця в українських реаліях, - Глава Уряду
четвер, 11 грудня 2014, 13:27

У сфері публічної адміністрації Уряд пропонує взяти за основу стандарти ЄС і поступово накладати європейську матрицю на українські реалії. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у четвер, 11 грудня, представляючи в Парламенті програму діяльності Уряду.

 «За понад 20 років помінялися таблички на різного роду установах, але суть залишилася та ж - надмірне державне регулювання. Держава присутня всюди. Якби це було на користь – немає питань, але оскільки це використовується в тому числі з точки зору збагачення і корупції, - від цього треба позбуватися», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що півроку тому Парламент за наполяганням Уряду ухвалив рішення про заборону перевірок всіх суб'єктів підприємницької діяльності, окрім перевірок Державної фіскальної служби: «Півроку нікого не перевіряли. Щось сталося в країні? Нічого. Це не означає, що держава не повинна регулювати. Вона повинна. Але це означає, що функції державних регуляторів, які є сьогодні в країні, є настільки неефективні, що країна може успішно жити без них».

Тому Уряд, за словами Арсенія Яценюка, пропонує наступний підхід у сфері публічної адміністрації: «Беремо Угоду з ЄС, беремо стандарти Європейського Союзу і поступово накладаємо європейську матрицю на українські реалії».

Глава Уряду наголосив на необхідності зменшення кількості точок дотику українського бізнесу та влади: «Ми йдемо до завершення першого етапу дерегуляції – скорочення кількості суб'єктів перевірки і контролюючих органів. Із 56 ми перейшли до 28», - підкреслив він.

«Разом ми внесемо зміни до закону України про ліцензування, зменшимо далі кількість контролюючих функцій і поступово будемо займатися питаннями реальної дерегуляції, зменшення кількості контролюючих органів», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua