Облаштування кордону є питанням національної безпеки, – Арсеній Яценюк про програму діяльності Уряду
четвер, 11 грудня 2014, 13:54

У рамках підготовки до лібералізації візового режиму з ЄС програма діяльності Уряду передбачає облаштування державного кордону між Україною та РФ, забезпечення безпеки на кордоні та видачу біометричних паспортів. Про це в четвер, 11 грудня, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, представляючи в Парламенті програму діяльності Кабінету Міністрів.

Арсеній Яценюк наголосив, що облаштування державного кордону є питанням національної безпеки: «Держава, яка не має облаштованого кордону, не може охороняти свою територію».

«Ми повинні побудувати кордон між Україною і Російською Федерацією, щоб через наш кордон не ходили російські терористи, найманці, незаконні мігранти, не передавалася зброя. І щоб Україна всім сказала: це наша територія, ми її будемо захищати», - підкеслив він.

Глава Уряду нагадав, що Кабінет Міністрів  розпочав реалізацію проекту «Європейський вал», і на першому етапі від Європейського Союзу на забезпечення кордону отримано 235 мільйонів гривень.

Арсеній Яценюк зазначив, що без наявності кордону і контролю за переміщенням осіб, в тому числі й за незаконною міграцією, «нам безвізовий режим ніхто не дасть»: «Тому в рамках нашої програми по отриманню безвізового режиму - побудова державного кордону, забезпечення безпеки на кордоні й перехід до наступної стадії підготовки до безвізового режиму».

Прем’єр-міністр також повідомив , що, згідно з програмою діяльності Уряду, видача біометричних паспортів для громадян України розпочнеться з 2015 року.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua