«Перехід на європейські стандарти – це перехід з 110 вольт на 220» - Арсеній Яценюк про Програму діяльності Уряду
четвер, 11 грудня 2014, 14:02

У Програмі діяльності Уряду передбачена відмова від застарілих радянських стандартів і введення 28 тисяч нових стандартів, які повністю відповідатимуть критеріям ЄС.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у четвер, 11 грудня, представляючи в Парламенті Програму діяльності Кабінету міністрів.

За  його словами, зараз в Україні  існують старі радянські «ГОСТи», і перехід на європейські стандарти – «це як перехід з 110 вольт на 220»: «Це означає відмовитися від радянського минулого і стати частиною цивілізованого світу, де конкурентна економіка, передбачена можливість реалізації товарів на ринках, там, де найбільші ринки».

«Саме тому 1500 різного роду «радянських» стандартів будуть переведені на європейські. Українська економіка повинна повністю відповідати критеріям і реаліям, які є в ЄС», - наголосив він.

Загалом буде введено 28 тисяч нових стандартів: «Це доволі тривала й складна робота по технічному регулюванню. Для цього технічна місія Європейського Союзу  буде допомагати нам перевести економіку України на реальні європейські рейки - це якість і стандарти».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua