Уряд запропонує стратегію гуманітарної політики, - В'ячеслав Кириленко
четвер, 11 грудня 2014, 14:12

Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко взяв участь у першому засіданні Комітету з питань культури і духовності нового скликання Верховної Ради України, яке відбулося 10 грудня.

Засідання було присвячено підсумкам роботи комітету в 1991-2014 роках та ключовим питанням розвитку української культури та збереження культурної спадщини, забезпечення відповідної законодавчої бази.

За словами В’ячеслава Кириленка, серед пунктів Програми діяльності Кабінету Міністрів – розробка нової стратегії гуманітарної політики. Відповідно до Програми, стратегічними завданнями Уряду є надання підтримки національному культурному продукту окремим законом, а також визначення нових джерел фінансування сфери культури.

«Зараз треба напрацювати консолідований законопроект про національний культурний продукт. Цей закон має бути внесений Урядом і дістати підтримку коаліції», - зазначив В’ячеслав Кириленко.

Віце-прем’єр-міністр підтвердив, що «цьому Уряду дуже складно працювати і рішення, що стосуються багатьох сфер, не зразу будуть популярними», проте, найбільш загрозливі підходи до сфери культури «треба унеможливити». В’ячеслав Кириленко переконаний, що необхідно поступово змінити підходи до фінансування культури, зважаючи на зростання кількості проектів, що потребують державної підтримки при хронічному дефіциті бюджетних  коштів.

«Ми повинні запропонувати підхід незалежного фінансування культури. Один з таких варіантів – збір на підтримку кінематографії, який пройшов обговорення в Уряді, і є розуміння багатьох членів Кабміну", - заявив В’ячеслав Кириленко.

Водночас, він запевнив, що буде збережено центральне фінансування національних закладів культури, поки місцеві бюджети не можуть їх профінансувати.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua