Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту прискорити створення Національного антикорупційного бюро
четвер, 11 грудня 2014, 14:26

«Національне антикорупційне бюро створюється за особливою процедурою, і Парламент остаточно приймає рішення, хто буде ним керувати. Звертаюся до членів Парламенту, щоб ми прискорили цей процес і разом з Президентом призначили цей орган», - наголосив Прем’єр-міністр Українилідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, представляючи Програму діяльності Уряду в Парламенті у четвер, 11 грудня.

Глава Уряду нагадав, що створення Національного антикорупційного бюро передбачено в першому пакеті «найбільш жорстких і реформістських законів у боротьбі з корупцією», ухваленого два місяці тому, один із яких був внесений Президентом, чотири - Урядом України.

Ухвалений також закон, що передбачає створення Національної комісії з протидії корупції: «Відповідно до даного закону тепер всі декларації державних чиновників будуть публікуватися в електронній базі даних. Також цей закон дає право національному превентивному органу з питань боротьби з корупцією займатися так званим моніторингом  життя державного службовця на відповідність того, що написано в декларації, і того, як цей чиновник живе».

Арсеній Яценюк наголосив, що в рамках антикорупційного пакету законодавства передбачено «відкриття всіх баз даних і реєстрів про всі активи і майно, які належать чиновникам», зокрема й щодо земельної власності: «Саме тому нам треба нарешті завершити Державний земельний кадастр, де зберігаються всі бази даних по землі».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua