Необхідно провести повну переатестацію 9 тисяч українських суддів, – Арсеній Яценюк
четвер, 11 грудня 2014, 14:50

«Корупція не буде поборена до того моменту, доки основа корупції лежить в суддівській, прокурорській і правоохоронній системі. Звертаємось до Парламенту ухвалити новий закон про судоустрій і статус суддів і провести повну переатестацію всіх 9 тисяч українських суддів», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, представляючи Програму діяльності Уряду в Парламенті у четвер, 11 грудня.

Уряд також пропонує повернути Верховному суду право вищої судової інстанції: «Відповідно до статті 124 Конституції України Верховний суд України є вищою судовою інстанцією. Планомірно, протягом останніх десяти років Верховний суд позбавлявся ключової функції – права виносити законні й правосудні рішення. Була створені низка спеціальних судів, які, на превеликий жаль, в окремих випадках можна називати не спецсудами, а закритими акціонерними товариствами».

Таким чином, Кабінет Міністрів пропонує створити «не чотириланкову, а триланкову судову систему і зробити все для того, щоб українські громадяни мали безпосередній доступ до суду»: «Щоб не в Київ їздити, аби захистити свої права, а щоб місцеві суди мали весь обсяг необхідних повноважень вирішувати відповідні спори. Для цього будуть внесені відповідні зміни як до Конституції України, так і до процесуальних законів країни».

Арсеній Яценюк також нагадав, що  Міністерством внутрішніх справ затверджений концептуальний документ про реформу системи МВС: «На реалізацію цієї концепції до Парламенту буде внесений закон про національну поліцію», - повідомив він, зазначивши, що в рамках коаліції відбудеться дискусія щодо цього законопроекту.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua