Арсеній Яценюк – великому бізнесу: «Настав час допомогти Україні»
четвер, 11 грудня 2014, 15:55

«Ми готові допомагати великому бізнесу пробиватися на ринки, відшкодовувати ПДВ, як ми його відшкодовуємо, - якщо великий бізнес готовий допомагати країні. Прийшов час допомогти Україні. 20 років заробляли, зараз треба разом виходити з кризи», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у четвер, 11 грудня, представляючи в Парламенті Програму діяльності Уряду.

Арсеній Яценюк нагадав, що попередній Уряд підняв податки для великого бізнесу: «В першу чергу це стосувалося ренти за користування корисними копалинами, ренти на нафту і газ»: «Наша політика в цьому питанні залишається незмінною - хто більше заробляє, повинен вносити доходи до Державного бюджету. Це принцип соціальної справедливості».

Для цього, за словами Глави Уряду, Кабінет Міністрів вносить зміни до закону про трансфертне ціноутворення, «щоб повністю закрити всі діри в системі оподаткування через офшорні компанії, в тому числі в металургії, «хімії» і інших прибуткових видах бізнесу».

Він також нагадав, що за останні шість місяців Уряд багато зробив у питанні електронного автоматичного відшкодування податку на додану вартість. Зараз Кабінет Міністрів планує внести зміни до закону про спеціальну процедуру адміністрування ПДВ: «Ми провели десятки зустрічей з представниками малого, середнього і великого бізнесу. Необхідно дещо «дополірувати». Але спеціальна процедура адміністрування податку на додану вартість повинна почати працювати».

«Той, хто має право, отримує ПДВ. Той, хто не має права, - не буде залазити в систему через судові рішення і незаконно стягувати з бюджету мільярдні суми ПДВ», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua