Глава Уряду: Політичного квотування в управліннях об'єктами державної власності не буде
четвер, 11 грудня 2014, 16:28

«Політичного квотування в управліннях об'єктами державної власності не буде. Ми переводимо всі об'єкти державної
власності в кардинально нову структуру управління», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, представляючи Програму діяльності Уряду в Парламенті у четвер, 11 грудня.

Для цього Уряд пропонує ухвалити закон про перелік об'єктів, що не підлягають приватизації: «Зараз більше 1500 підприємств юридично не підлягають приватизації, а фактично приватизовані менеджментом цих компаній, які призначаються відповідними міністерствами. Наша позиція – передати на приватизацію понад 1200 об'єктів державної власності, провести прозору публічну приватизацію за принципом аукціону, віддати це в приватні руки і знищити корупцію в державному секторі».

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд запровадить порядок реалізації акцій цих підприємств на міжнародних біржах – «для того, щоб підняти вартість»: «Усвідомлюємо, що в сучасних умовах, коли в країні війна, дорого не продаси. Тому будемо разом радитися і думати, що й коли продавати. Але в країні повинна бути проведена широкомасштабна приватизація».

Щодо решти понад 200 стратегічних об'єктів, які не підлягатимуть приватизації, Глава Уряду підкреслив, що Кабінет міністрів пропонує створити низку холдингів, які підпадатимуть під аудиторські перевірки, зокрема, компаніями «Великої четвірки».

«Ми будемо шукати міжнародний менеджмент на конкурсній основі. Фахові люди, які здатні керувати власністю, капіталізувати її, а не розкрадати державну власність», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua