У програмі діяльності Уряду - нові угоди про ЗВТ і наступальна політика Офісу торговельного представника
четвер, 11 грудня 2014, 16:32

Офіс торговельного представника, створений Урядом України за зразком США, буде займатися активною наступальною політикою по захисту українського експорту і українського національного товаровиробника всіма методами і засобами Світової торгівельної організації». Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у четвер, 11 грудня, представляючи в Парламенті Програму діяльності Уряду.

Арсеній Яценюк нагадав, що за останні півроку Україна збільшила експорт до Європейського Союзу на 12,3%: «При цьому поступово Росія нам далі закриває свої ринки. Незважаючи на те, що у нас є з ними угода, зона вільної торгівлі, - вони будуть робити все, щоб знищити українську економіку і українську державу як таку. Не вдасться».

Глава Уряду зазначив, що база для нових ринків для українських товарів – ЄС. Водночас, за його словами, необхідне підписання нових угод про зону вільної торгівлі. Зокрема, вже розпочаті переговори про створення ЗВТ із Канадою, Туреччиною: «Далі - Ізраїль, Перська затока, Західна Африка. Це базові ринки, де ми хочемо підписати угоду про зону вільної торгівлі».

«Це не швидко. Інколи на це йдуть роки. Але це буде зроблено», – додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua