Уряд пропонує кроки для підтримки малого і середнього аграрного бізнесу
четвер, 11 грудня 2014, 17:31

Уряд України пропонує ухвалити закон про локальні ринки, аби дати малим і середнім сільгоспвиробникам можливість реалізовувати свою продукцію всередині України, та відновить програму компенсації процентної ставки за кредитами малим сільгосппідприємствам.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, представляючи Програму діяльності Уряду в Парламенті у четвер, 11 грудня

Він нагадав, що сільське господарство - єдина галузь, яка продемонструвала зростання – на 16%: «Великі аграрні компанії продемонстрували неймовірний ріст».

Водночас Глава Уряду наголосив на необхідності підтримки малого і середнього аграрного бізнесу: «Він виконує не тільки і не стільки економічну функцію. Він виконує соціальну функцію».

Тому Уряд пропонує ухвалити закон про локальні ринки, аби дати малим і середнім сільгоспвиробникам можливість реалізовувати свою продукцію всередині України.

Арсеній Яценюк також повідомив, що коли з’явиться ресурс в Державному бюджеті, Уряд відновить програму компенсації процентної ставки за кредитами, які видаються малим сільськогосподарським підприємствам.

«Україна повинна захопити лідерство на світових продовольчих ринках. У когось є нафта, у когось є газ. А в нас є те, без чого неможливо прожити, - їжа», - додав він.

Глава Уряду також заявив, що офіційно вилучає програми діяльності Кабінету міністрів  пропозицію щодо закону про ринок земель.

Він нагадав про вчорашнє обговорення народними депутатами питання про ринок землі і звернувся до представників коаліції депутатських фракцій: «Якщо ви не готові навіть до дискусії щодо закону про ринок земель, тоді Уряд заявляє, що коаліція не готова до розгляду даного законопроекту. Тому я офіційно вилучив з програми пропозицію по закону про ринок земель».

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності ухвалення закону про довгострокову оренду землі та наповнення Державного земельного кадастру, який зараз наповнений лише на 5%: «Не маючи першого і другого, нам складно переходити до третього -  ринку землі».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua