В'ячеслав Кириленко зустрівся з головами національних творчих спілок України
четвер, 11 грудня 2014, 18:54

Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко зустрівся з головами національних творчих спілок України.

Діалог був побудований довкола нагальних питань галузі, зокрема, фінансування сфери культури в державному бюджеті наступного року, а також пріоритетів культурної політики.

В’ячеслав Кириленко повідомив про плани підготовки Стратегії національної гуманітарної політики, в яку будуть включені питання розвитку культури, освіти, інформаційної політики. Віце-прем’єр запропонував творчим спілкам вносити власні пропозиції щодо змісту документа.

«Усі покоління, які працюють в культурі, будуть разом писати цей документ», - наголосив Віце-прем’єр.

Програма дій Уряду у сфері культури передбачає також ухвалення закону про підтримку національного культурного продукту. Таким чином культура зможе отримати  нові можливості фінансування в умовах дефіциту бюджетних коштів та економічних втрат через події на Сході та анексію Криму.

Віце-прем’єр-міністр запевнив, що культурні заклади, яким присвоєно статус національних, наступного року повинні отримати фінансування з державного бюджету. «Будемо відстоювати і те, щоб фінансування національних спілок збереглося», - повідомив В’ячеслав Кириленко.

Віце-прем’єр-міністр запевнив, що усі інституції та заклади, які знаходяться у сфері відповідальності Міністерства культури, в тому числі усі національні творчі спілки отримають належну увагу з боку Міністерства.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua