Верховна Рада планує затвердити Державний бюджет на 2015 рік 26 грудня, - Андрій Парубій
п’ятниця, 12 грудня 2014, 13:12

Про це заявив перший віце-спікер Парламенту Андрій Парубій, відповідаючи на питання журналістів щодо строків ухвалення стратегічно важливого законопроекту.

"Ми попередньо говорили з Урядом, ми сподіваємося, що бюджет буде поданий до 20 грудня. Ми також розуміємо, що відповідно до Бюджетного кодексу є два тижні на розгляд проекту бюджету у комітетах, але на Погоджувальній раді ми говорили, що Верховна Рада може взяти на себе зобов'язання швидше розглянути цей проект. При цьому важливо, щоб бюджет також пройшов розгляд у всіх комітетах", - заявив Парубій.

"Попередньо ми поставили собі амбіційне завдання - 26 грудня затвердити бюджет, зважаючи на те, що буде необхідно, щоб місцеві ради затвердили свої бюджети, щоб вони входили в новий рік не зі старим, а з новим кошторисом", - наголосив віце-спікер.

Він також зазначив, що депутати підтримають пункт про фінансування Міноборони в тому обсязі, в якому вимагає Міністерство.

"Ми будемо підтримувати всі цифри Міноборони. Більше того, ми будемо намагатися, щоб у цьому бюджеті на оборону було виділено чим більше коштів. Бо насправді питання на Сході України, я переконаний, буде вирішуватись не шляхом переговорів, бо Путін буде їх використовувати тільки для накопичення власних сил, а тільки за рахунок мобілізації українського суспільства, тільки за рахунок якісного озброєння нашої армії і тільки за рахунок силового витіснення бойовиків з нашої території", – сказав Парубій.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua