Венеціанська комісія радикально змінила свій висновок щодо закону про люстрацію, - Павло Петренко
п’ятниця, 12 грудня 2014, 15:58

Венеціанська комісія змінила свій попередній висновок стосовно Закону України «Про очищення влади». Такий результат досягнуто в ході переговорів української делегації, очолюваної Міністром юстиції, представником «Народного фронту» Павлом Петренком, з експертами Європейської комісії "За демократію через право".

«Плани певних осіб по дискредитації процесу очищення влади в Україні за допомогою поважної європейської інституції провалилися. В ході переговорів ми домовилися з експертами Венеціанської комісії про співпрацю з удосконалення закону. Люстрації в Україні бути», - зазначив Павло Петренко. 

Міністр юстиції подякував всім членам делегації та експертам, які долучилися до захисту української позиції. 

Нагадаємо, напередодні низка українських ЗМІ поширили інформацію про критичне ставлення експертів Європейської комісії "За демократію через право" до Закону України «Про очищення влади».

Для захисту правової позиції України в четвер, 11 грудня, до Венеції відбула делегація під головуванням Міністра юстиції Павла Петренка. До складу делегації також увійшли: директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, народний депутат України, співавтор Закону «Про очищення влади» Леонід Ємець, народний депутат України, Голова антикорупційного комітету ВР Єгор Соболєв та народний депутат, заступник Голови комітету ВР з питань прав людини, нацменшин і міжнародних відносин Георгій Логвинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua