Українське суспільство знаходить консенсус щодо власної історії, - В'ячеслав Кириленко
п’ятниця, 12 грудня 2014, 19:28

Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті конференції «Як викинути Леніна з голів українців» у Київському  національному університеті імені Тараса Шевченка.

В’ячеслав Кириленко наголосив, що політика декомунізації та дерадянізації, яка була проведена швидко і рішуче в Балтійських країнах та країнах Східної Європи, здобула підтримку більшості українців лише 2014 року.

«У суспільстві поволі склався консенсус щодо необхідності руху України тільки вперед до Європи, а не назад у комуністичне залежне темне рабське минуле», - сказав Віце-прем’єр-міністр. За його оцінкою, українці, особливо молодь, вже знають правдиву історію власної країни і готові відстоювати незалежність та європейський вибір України.

В’ячеслав Кириленко наголосив, що у Верховній Раді створено потужну проєвропейську більшість, яка визначила у Коаліційній угоді такі пріоритети, як політика збереження національної пам’яті і завершення декомунізації.

«Ми прямо написали в Коаліційній угоді – культивувати національну пам'ять українців, вести суспільний діалог, щоб українці ніколи не повернулися до рецидивів тоталітарного минулого. Ми написали окремим рядком: завершити декомунізацію всіх сфер суспільного життя», - наголосив Віце-прем’єр-міністр. 

Конференція організована Посольством Франції в Україні, Французьким інститутом в Україні, Українським інститутом національної пам’яті, Європейським форумом для України та Центром досліджень визвольного руху разом з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

Дискусія присвячена подоланню негативного спадку СРСР у суспільних відносинах, державному управлінні, національній пам’яті та економіці України, а також вивченню трансформацій процесів та люстрації у країнах колишнього соціалістичного табору.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua