Росія прямо зацікавлена, щоб Україна була зруйнована, - Леонід Ємець
вівторок, 16 грудня 2014, 12:47

Розробці антикорупційного законодавства опираються не лише українські чиновники й олігархи, але й Росія, заявив депутат Верховної Ради від фракції «Народний фронт», перший заступник голови парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

Про це він сказав у ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV у понеділок, 15 грудня. За словами депутата, веденню боротьби з корупцією в Україні «чиниться шалений спротив». «Причому тут не лише наші корупціонери – олігархи, які хочуть повернутися до влади, а й ціла РФ, яка прямо зацікавлена, щоб Україна була зруйнована, в тому числі – через чинники корупції», - наголосив Леонід Ємець.

«Я впевнений, і ми бачимо чіткі підстави казати, що Росія фінансує українську корупцію і робить усе, щоб не дати Україні побороти корупцію, і тим самим забезпечити проведення всіх необхідних реформ. Бо без подолання корупції реформи неможливі», - заявив депутат.

Відповідаючи на уточнююче питання, Леонід Ємець зазначив: для того, щоб слідкувати за нинішніми чиновниками на предмет їхнього можливого опору боротьбі з корупцією, створено антикорупційне бюро. «Буде бюро розслідування, яке займатиметься тим, що ловитиме нинішніх чиновників», - додав він.

За словами депутата, відносно нинішніх чиновників здійснюватимуться провокації – їм пропонуватимуть взяти хабар. «І якщо чиновник погодиться чи принаймні вступить у дискусію з цього приводу, це закінчиться тюремним ув’язненням на серйозний термін», - заявив Леонід Ємець.

«Я абсолютно свідомий того, що корупція стала невід’ємною частиною української культури. Щоб виростити нове покоління, яке не братиме гроші, потрібно пройти дуже довгий та складний шлях. Але ми маємо сьогодні забезпечити такий батіг, щоб жодному корупціонеру навіть на думку не спадало, що десь щось можна вкрасти», - резюмував депутат. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua