Для нас життя кожного військового є величезною цінністю, - Олександр Турчинов (відео)
середа, 17 грудня 2014, 14:20

Найпершим завданням РНБО є забезпечення повної мобілізації всіх наявних в країні ресурсів. Про це наголосив сьогодні під час брифінгу Секретар РНБО, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов.

«Щоб побудувати потужний оборонний комплекс, щоб бути готовим до відсічі агресора і щоб звільнити нашу територію, найпершим завданням РНБО є забезпечення повної мобілізації всіх наявних в країні ресурсів», - заявив Секретар РНБО.

За словами Олександра Турчинова, одним з провідних завдань, над яким вже працює РНБО, є засади мобілізаційної політики держави. Він пояснив, що йдеться не тільки про мобілізацію військових сил, але і матеріальних ресурсів та створення мобілізаційних резервів.

«Для нас життя кожного військового є величезною цінністю. І тому нам не обійтись без декількох етапів нової мобілізації - на заміну тих, хто виконав свій громадянський обов'язок, хто героїчно захищав Україну. Тому одне з завдань, яке розглядатиметься на найближчому засіданні РНБО, - питання поетапного звільнення наших громадян, які були мобілізовані до лав Збройних Сил та Національної гвардії в поточному році», - зазначив Олександр Турчинов, зауваживши,  що це відбуватиметься поетапно.

Секретар РНБО пояснив також, що таким чином оновиться склад Збройних сил України та оновиться їх потужний 100-тисячний резерв. «Цей резерв буде закріплено за військовими частинами і за необхідності, зокрема, за умови запровадження воєнного стану резервісти негайно зможуть стати до лав для захисту України», - додав Олександр Турчинов.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua