Секретар РНБО: Обов’язок стратегічних партнерів України - реальна допомога у воєнній сфері (відео)
середа, 17 грудня 2014, 14:57

Україна потребує дуже серйозного переозброєння, і однією з причин великих втрат  є те, що нашій країні не вистачає сучасної високоточної зброї.

Про це під час брифінгу заявив Секретар РНБО, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов.

За його словами, одним з найперших завдань, які РНБО ставитиме перед ДК «Укроборонпром», - розірвати схему, яка залишилась з радянських часів, що передбачає необхідність російської участі для виготовлення вітчизняної зброї.

«Ми терміново повинні відновити сучасний аналог такої зброї, або ж повністю переходити на стандарти НАТО», - підкреслив Олександр Турчинов.

Він повідомив також, що питання військово-технічної допомоги стало перед Україною ще на початку цього року.

«Жодної летальної зброї не було поставлено нашій країні, тобто наша країна розраховує винятково на свої сили, але це є не зовсім правильно, оскільки наші стратегічні партнери були гарантами нашої безпеки, коли Україна відмовилась від ядерної зброї», - зазначив Секретар РНБО.

Олександр Турчинов у цьому зв'язку привітав рішення США щодо допомоги Україні. «Сподіваюсь, що до США приєднаються також і європейські країни, оскільки російська агресія - це загроза не тільки для України», - сказав він, підкресливши, що «фактично Росія зламала всю систему колективної безпеки в Європі, зруйнувала весь правопорядок, який був сформований після Другої світової війни».

Секретар РНБО України висловив переконання, що до цього долучиться і Європейський Союз. «Сьогодні Україна стоїть за весь цивілізований світ і обов'язок цивілізованих країн, наших стратегічних партнерів, - не тільки забезпечувати реалізацію економічних санкцій, але і реально співпрацювати у воєнній сфері», - підсумував Секретар РНБО.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua