Зміна курсу і відмова від агресії - ще реальний сценарій для Росії, - Олександр Турчинов
п’ятниця, 19 грудня 2014, 02:00

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов в інтерв'ю інформаційному агентству «Лігабізнесінформ» висловив переконання, що якщо Кремль не відмовиться від військової агресії та не змінить свій курс - Росія приречена.

Олександр Турчинов зауважив, що незважаючи на те, що Україна не отримала військово-технічної допомоги і змушена досі воювати зброєю радянських часів, запроваджені санкції проти Росії і система економічного тиску за допомогою зниження вартості енергоносіїв дали свій результат. «Головна проблема Путіна - це його режим. Нема в історії прикладів, коли б формат авторитарної диктаторської влади забезпечив би ефективність роботи економіки», - наголосив він.

На переконання Секретаря РНБО, агресією проти України Володимир Путін намагався перемкнути увагу росіян від недолугості економічного курсу та соціально-економічної політики свого режиму. «Вся їх ідеологічна і пропагандистська маячня, яку вони розповідають, - про поїдання немовлят, кровожерливість наших солдат, закопаних живцем дітей - все це марення, вигадане тільки для того, щоб перемкнути увагу і ненависть людей з економічних і політичних провалів на зовнішнього, створеного в їх спотвореній свідомості, ворога - Україну», - зазначив Олександр Турчинов.

«Єдиний механізм змусити Росію виконувати домовленості, зокрема, мінські та змусити звільнити захоплені території - це сильна армія і сильна країна. Іншого механізму немає. Я не вірю в дипломатію щодо РФ, не вірю, що вони підуть, злякавшись тиску наших союзників», - пояснив він.

Секретар РНБО додав, що економіка Росії дуже вразлива та не має запасу міцності. «За моєю оцінкою, якщо хоча б півроку протримається нинішній ціновий тренд на енергоносії, колапс економіки Російської Федерації стане незворотним», - підкреслив Олександр Турчинов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua