Олександр Турчинов: Переконаний, що депутати, які живуть інтересами України, підтримають внесення змін до закону про РНБО
п’ятниця, 19 грудня 2014, 02:00

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов висловив сподівання, що Парламент підтримає внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України». Про це він повідомив в інтерв'ю інформаційному агентству «ЛігаБізнесІнформ».

«Я переконаний, що всі патріоти, всі хто живе інтересами своєї країни, проголосують за цей закон», - наголосив він.

Олександр Турчинов нагадав, що згідно з Конституцією і чинною редакцією Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України», РНБО має координувати роботу всього сектора оборони, зокрема виконавчої влади, у питаннях національної безпеки, оборони та, за необхідності, вирішувати питання ведення війни.

Водночас, за словами Секретаря РНБО, механізму реалізації таких повноважень чинний закон не передбачає, адже ухвалювався він ще за часів президента Леоніда Кучми. «Слово «війна» тоді ніхто не сприймав всерйоз. Ніхто не думав, що нам може дійсно знадобитися ставка головнокомандуючого та доведеться звільняти країну від агресора», - підкреслив він.

Олександр Турчинов додав, що запропоновані на розгляд парламенту зміни до закону саме стосуються конкретних механізмів реалізації поставлених перед РНБО завдань.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua