Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєви
понеділок, 22 грудня 2014, 15:55

У понеділок, 22 грудня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк зустрівся з Президентом Республіки Казахстан Нурсултаном Назарбаєвим, який перебуває в Україні з робочим візитом.

Глава Уряду України відзначив важливість візиту Президента Казахстану до України для подальшого розвитку відносин між двома державами. 

Він наголосив на двох головних напрямках співпраці України та Казахстану – торгівлі та енергетиці: «Це те, де ми можемо і маємо досягати успіху».

«Переконаний, що наша двостороння співпраця має тільки покращитися, адже поки що цифри не найкращі. Але якщо ми з вами приймемо правильні й чіткі рішення, як збільшити обсяги двосторонньої торгівлі, - це буде лише на користь і Казахстану, і Україні», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також нагадав, що Казахстан, як і Україна, є підписантом  Будапештського меморандуму: «Упевнений, що ми пройдемо всі ці випробування. Україна пройде випробування, пов'язані з посяганням на територіальну цілісність. Упевнений, що той досвід Будапештського меморандуму, який був в України, ніколи не буде у Казахстану».

«Ви зробили такий же крок, як і ми. Ви сильна, велика незалежна країна. І те, що ми підтримуємо одне одного в нашій територіальній цілісності й незалежності, - це дуже важливо для наших двох країн», – сказав Прем’єр-міністр України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua