Уряд не пропонує підвищення пенсійного віку, змін у нарахуваннях пенсій та стипендій, – Арсеній Яценюк
понеділок, 22 грудня 2014, 16:51

У пакеті податкового, бюджетного та соціального законодавства, який Уряд внесе до Парламенту, Кабінет Міністрів  на даному етапі не пропонує підвищення пенсійного віку, перегляду підходів у нарахуванні пенсій для спеціальних категорій та працюючих пенсіонерів, а також стипендій. Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в понеділок, 22 грудня.

Він повідомив, що Уряд вносить до Верховної Ради України пакет реформ, «який повинен бути проголосований парламентською коаліцією».

«Протягом останніх двох тижнів ми активно працювали зі всіма представниками парламентської коаліції щодо напрацювання низки податкових, бюджетних законів, соціальних законів, які необхідно ухвалити в стінах Парламенту. Частина пропозицій врахована. Частина пропозицій буде розглядатися вже в самому Парламенті, і під час роботи щодо розгляду цих законопроектів ми будемо адекватно реагувати і приймати чи відхиляти ті чи інші пропозиції», - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності «розвіяти певні міфи, які доволі тривалий час обговорюються в українському суспільстві».

Прем’єр-міністр повідомив, що на даному етапі Уряд не пропонує підвищення пенсійного віку, а також не пропонує і перегляду підходів у нарахуванні пенсій для спеціальних категорій пенсіонерів: «Щодо оподаткування або заборони отримання пенсій для працюючих пенсіонерів - чинна система для працюючих пенсіонерів також залишається».

Стосовно стипендій для студентів українських вузів, він сказав: «Стипендії зберігаються».

«Чому я кажу «на даному етапі»? Тому що я сподіваюся, що пакет реформ, який буде ухвалений Парламентом, дасть можливість Україні отримати додаткові доходи до Державного бюджету і покривати неймовірні соціальні видатки на плечах українського бюджету, які сьогодні є», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua