Арсеній Яценюк: «Ціль Уряду – податкова справедливість»
понеділок, 22 грудня 2014, 16:59

Ціль Уряду - податкова справедливість: «Той, хто більше заробляє, -  повинен більше платити. Той, хто менше заробляє і потребує соціальної допомоги, -  отримує адресну соціальну допомогу», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту»  Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в понеділок, 22 грудня.

Для цього Кабінет Міністрів пропонує запровадити нові підходи в оподаткуванні великого бізнесу: «В першу чергу – підвищення ставки податку на ренту, а саме - руда, нафта, газ і конденсат».

Ще один крок, за його словами, - це денонсація угоди між Україною і Кіпром, «через яку близько 6 мільярдів гривень щорічно виходило неоподатковано».

При цьому, наголосив Арсеній Яценюк, скасування цієї угоди, на жаль, не передбачає одночасне припинення режиму спеціального оподаткування, «тому що Кіпр повинен також її денонсувати»: «Тому міністерство закордонних справ після голосування в Парламенті отримає право невідкладно розпочати переговори з Кіпром».

Кабінет Міністрів також вважає за необхідне встановити трансфертне ціноутворення для великого бізнесу: «А саме - неможливість ховати прибутки в офшорних зонах і продавати товари за ціною, яка нижча за ринкову, в тому числі встановлену на міжнародних біржах».

«Той, хто більше заробляє, -  повинен більше платити. Той, хто менше заробляє і потребує соціальної допомоги, - той отримує адресну цільову соціальну допомогу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua