Уряд пропонує кроки до легалізації заробітної платні та зменшення податкового навантаження на зарплату, – Арсеній Яценюк
понеділок, 22 грудня 2014, 17:08

У пакеті податкового, бюджетного та соціального законодавства, який Уряд внесе до Верховної Ради України, передбачені кроки до легалізації заробітної платні і зменшення податкового навантаження на заробітну платню. Про це на засіданні Уряду в понеділок, 22 грудня, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту»  Арсеній Яценюк.

За його словами, зараз тривають дискусії із членами Парламенту щодо термінів цих кроків: «Ми пропонуємо це зробити протягом трьох років. У 2015 році ставка єдиного соціального внеску - 25%, у 2016 році  – 20%, у 2017 – 15%.  Ми б хотіли зразу поставити 15%, тільки є невелика проблема – тоді пенсії нічим буде платити».

«Ми сподіваємось, що бізнес виходить з тіні, ми зменшуємо ставки податків. І ми отримуємо, відповідно, більше доходів, тому що зарплати  в конвертах не виплачуються», - наголосив він.

«Чим більше буде легалізовано заробітних плат, тим менше держава буде оподатковувати такі заробітні платні», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також повідомив, що Кабінет Міністрів пропонує скоротити кількість податків з 22 до 9.

Він повідомив, що Уряд розпочинає другий етап дерегуляції: «На першому етапі ми вже вдвічі скоротили кількість агентств, які здійснюють контрольні функції, і кількість функцій, за якими перевіряють суб'єктів підприємництва. Зараз на другому етапі додатково скасовується 15 ліцензій, 3 дозволи і ще 18 регуляторних засобів».

Уряд також запропонував пакет оптимізації соціальних пільг: «Прийнятий базовий принцип: хто потребує допомоги, хто є малозабезпеченим - той її отримує. А той, хто заробляє десятки тисяч гривень і ще при цьому користується пільговою ціною на газ, електроенергію, житло, житлово-комунальні послуги, - не повинен витягувати гроші з кишені бідної людини».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua