Антон Геращенко: Закон про особливий статус Донбасу був ухвалений під тиском Заходу
вівторок, 16 вересня 2014, 16:39

Закони про амністію та про особливий статус Донбасу стали вимушеним кроком  через  раніше укладені під  тиском Заходу угоди в  Мінську про примусове примирення України з Путіним.

Про це заявив кандидат у народні депутати  від партії  «Народний фронт»,  радник міністра МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Говоритимемо прямо - ці закони є наслідком  Мінських (Мюнхенських) угод,  укладених під тиском прямої  військової загрози Путіна в умовах, коли Захід фактично відмовився продовжувати допомагати Україні, якщо вона не погодиться на умови примирення з Путіним ціною надання більших прав частині Донбасу,  що знаходиться під контролем терористів.

Це вимушений крок, зумовлений нашою слабкістю у військовому та технічному плані. Наша Армія і Національна гвардія були у змозі протистояти терористам-найманцям, щедро забезпеченим новітньою російською бойовою технікою, але ми були не в стані протистояти  регулярній  російській армії, яка відкрито вторглася на нашу землю 24 серпня», - заявив Геращенко.

За словами радника міністра, особливий режим за планом  Президента України Петра Порошенка планується  вводити « лише на тій території Донбасу, яка виявилася на момент Мінських угод під фактичним контролем Росії».

«Так,  в цих Законах є багато таких моментів, від  яких волосся стає дибки у кожного патріота України.

Але  який  був вибір  у Президента України Петра Порошенка та Верховної Ради України? Після відмови про голосування за ці Закони, просування російських танкових колон продовжилося б у бік Маріуполя, Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова, забираючи все більше української території,  в  той  час  як жодна країна світу  не  дала своєї згоди поставляти нам зброю і відкрито підтримувати нас в протистоянні з Росією», - наголосив А. Геращенко.

«Я в неділю був на одній передачі з  полковником  української армії Євгеном Сидоренко,  що вийшов з Іловайського котла на трофейному російському танку Т-72,  зробленому в жовтні 2013 року, в той час  як наші хлопці воюють на техніці 30-ти річної давності, яка без ремонту не в змозі пройти і пари сотень  кілометрів  без поломок.

При  тому,  що в Україні не виробляються ані патрони, ані снаряди, ані ракети для систем залпового вогню, а наші військові літаки на 90%  - це просто мотлох, який ми навіть не в змозі відремонтувати, бо всі заводи, які  їх виробляли, знаходяться в РФ», - наголосив  кандидат у народні депутати  від партії  «Народний фронт».

А. Геращенко наголосив, що наразі нашим силам важко протистояти  регулярній російській  армії, військовий бюджет якої в 50 разів більше нашого військового бюджету.

«Справжня причина Мінських угод і подальше слідування за цим планом Президента Порошенка щодо замирення Донбасу полягає у наступному.  Поки Путін 14 років зміцнював і озброював свою армію, наша система безпеки і оборони грабувалась  і здавалася Путіну в оренду. Обидва останніх Міністра оборони Януковича – Саламатін  і Лебедєв – зараз в Москві, звідки вони, перебуваючи на посадах, отримували команди. Обидва останніх глави СБУ - Якименко і Калінін  також у Москві. Вони здавали і здають всі наші державні таємниці, всі дані про стан наших розграбованих Збройних сил і Служби безпеки», -  написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

При цьому радник міністра МВС підкреслив, що сам факт прийняття цих Законів не  означає, що нам більше не загрожує  продовження  відкритої війни з Путіним. Це скоріше відтягує її на деякий термін, але не виключає  зовсім.

Зате у нас поки є час для того, щоб краще озброїтися, навчиться, очиститься від баласту в силових структурах системи  Національної безпеки, оборони і МВС», - резюмував Геращенко.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua