Бюджет можна приймати тільки тоді, коли Парламент підтримає внесений Урядом базовий пакет реформ, – Арсеній Яценюк
вівторок, 23 грудня 2014, 14:41

Уряд України вніс до Верховної Ради України базовий пакет реформ із  44 законопроектів. Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк закликав народних депутатів активно працювати із цими проектами законів: «Будемо працювати стільки, скільки потрібно», - сказав Глава Уряду перед обговоренням в Парламенті проекту Державного бюджету на 2015 рік та урядового пакету податкового, бюджетного та соціального законодавства,

«Коаліційний Уряд, який сформований парламентською коаліцією «Європейська Україна», протягом останніх 20 днів напрацьовував перший, базовий пакет українських реформ, які потрібні для країни і які неможливо відкладати», - наголосив Глава Уряду.

Для цього, за його словами, Уряд вніс до Парламенту 44 акти законодавства.

Цей пакет реформ містить, зокрема, проект нового Бюджетного кодексу - надання додаткових повноважень місцевим органам влади і розподілення додатково коштів на місця.

Серед законопроектів, повідомив Арсеній Яценюк, – проект змін до Податкового кодексу – «зміна системи оподаткування, скасування кількості податків, розширення бази оподаткування».

Уряд також пропонує внесення змін до Митного кодексу з метою стабілізації платіжного балансу.

Пакет реформ передбачає нові принципи оподаткування великого бізнесу. Для цього Уряд пропонує ухвалити закон про трансфертне ціноутворення, а також скасувати угоду про усунення подвійного оподаткування з Кіпром.

Окрім того, повідомив Глава Уряду, Кабінет Міністрів вніс на розгляд Парламенту низку соціальних законопроектів, «в тому числі скорочення витрат на утримання соціальних фондів і оптимізація соціальних витрат, які отримуються особами, які не повинні отримувати кошти з Державного бюджету».

Арсеній Яценюк повідомив, що Парламенту буде представлений перший пакет дерегуляції - скорочення кількості ліцензій і дозволів. Глава Уряду звернувся до народних депутатів України підтримати також  низку змін до законодавства, що стосуються дерегуляції в питаннях архітектурно-будівельного контролю.

Уряд вносить і проекти законодавства щодо докапіталізації українських банків, спрямовані на стабілізацію банківської системи.

«Окремо Уряд наполягає на легалізації ігорного бізнесу і отриманні доходів у Державний бюджет України, а не в кишені тих, хто контролює цей бізнес», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк звернувся до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана включити до порядку денного всі внесені Урядом законопроекти,  «щоб з ними активно попрацювати»: «Далі закони підуть у комітети, і ми будемо активно працювати над внесенням змін і доповнень до цих законів, якщо такі зміни і доповнення будуть відповідати загальній стратегії, загальному баченню бюджету 2015 року».

«Бюджет можна приймати тільки тоді, коли ви підтримаєте всі попередні законодавчі ініціативи, тому що він побудований саме на новій податковій базі, на нових бюджетних відносинах, на легалізації тіньових доходів, на детінізації бізнесу, оподаткуванні великого бізнесу і зміні підходів щодо соціальних виплат», - звернувся Арсеній Яценюк до членів Парламенту.

«Будемо працювати стільки, скільки потрібно. Хай депутати ознайомлюються, нехай працюють. Уряд готовий працювати 24 години 7 днів на тиждень», - додав Прем’єр-міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua