Арсеній Яценюк нагадав про спільну політичну відповідальність Парламенту, Уряду і Президента
вівторок, 23 грудня 2014, 17:38

Уряд України закликає представників парламентської більшості до політичної відповідальності. Про це Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк  сказав під час обговорення в Парламенті проекту Державного бюджету на 2015 рік та урядового пакету податкового, бюджетного та соціального законодавства у вівторок, 23 грудня.

Він нагадав, що члени коаліції, які формували Уряд, протягом останніх трьох тижнів разом із Урядом працювали в тому числі й над бюджетним пакетом: «Це спільна політична відповідальність Парламенту, Уряду і Президента. Це відповідальність перед долею країни і перед мільйонами українців».

Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні  проект закону  про Державний бюджет на 2015 рік як окремий документ не розглядається: «Цей документ в самому кінці повинен прийматися. Без ухвалення загального пакету законів по детінізації, деолігархізації, демонополізації, дерегуляції і децентралізації, який зараз знаходиться в Парламенті, - нічого не буде», - наголосив він.

Глава Уряду закликав народних депутатів далі працювати над пакетом бюджетних законопроектів: «Прошу всіх прийняти законопроекти до розгляду. Ви їх коментуєте, не читавши. Ми їх відправили, щоби ці законопроекти попали в Парламент, були скликані засідання комітетів. Щоб запросити членів Кабінету Міністрів України, доопрацювати всі закони і ухвалити їх, а не займатися дешевим політичним популізмом, який фактично привів до банкрутства країни».

Він наголосив, що Урядом «приймаються будь-які пропозиції, тільки реалістичні, а не популістичні».

За результатами обговорення Верховна Рада України ухвалила проект постанови про особливості процедури розгляду і прийняття проекту Закону України про Державний бюджет України на 2015 рік (№1000-П) та проект постанови про особливості процедури розгляду законопроектів, що пов'язані з прийняттям проекту Закону України про Державний бюджет України на 2015 рік (№1000-П1).

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua