Внесення змін до закону про РНБО дозволить Україні перемогти у війні, - Костянтин Матейченко
середа, 24 грудня 2014, 12:59

Депутат Верховної Ради від фракції «Народний фронт», командир добровольчого батальйону «Артемівськ» Костянтин Матейченко заявив, що законопроект про систематизацію повноважень РНБО, голосування по якому було провалене напередодні, буде ухвалений найближчими днями.

Таку думку він висловив у ефірі програми «Про головне» на телеканалі УТ-1 у вівторок, 23 грудня. «Я не сумніваюся в тому, що протягом найближчих днів, можливо, у четвер, закон про зміни в РНБО буде ухвалено. Сьогодні був фальстарт», - зазначив депутат.

«Я як безпосередній учасник подій на Сході України можу сказати, що відсутність взаємодії між силовими відомствами – МВС, СБУ, військовими, Нацгвардією та іншими – це реальна проблема. З нею стикаєшся постійно, кожного дня», - наголосив Костянтин Матейченко.

«Раніше РНБО була, як хтось влучно висловився, відстійником для «збитих льотчиків». Зараз у нас по факту йде війна, і ми хочемо в структурі, яка не працювала, щось змінити, щоб перемогти в цій війні», - пояснив депутат.

Відповідаючи на питання ведучого він уточнив, що ставка Верховного головнокомандувача створюється після введення воєнного стану. «Зараз війни як такої де-юре немає, де-факто вона існує. Тож давайте змінимо закони, ухвалені для мирного часу, під ті реалії, в яких ми сьогодні живемо», - закликав Костянтин Матейченко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua