Уряд ще раз направляє гуманітарну допомогу населенню тимчасово конрольованих терористами територій Донбасу
середа, 24 грудня 2014, 13:47

Уряд прийняв рішення ще раз спробувати доставити гуманітарну допомогу населенню територій Донецької і Луганської областей, які тимчасово перебувають під контролем очолюваних Росією терористів, - повідомив на засіданні Кабінету міністрів у середу, 24 грудня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

«Ситуація вкрай складна, адже російські терористи зробили заручниками людей, які проживають на території Донецької і Луганської областей, які тимчасово не контролюються центральною владою», - сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що гуманітарна катастрофа, що зараз є на територіях Донецької і Луганської областей, «пов’язана тільки з одним: Росія не виконує Мінський протокол, ми не маємо доступу до територій, там орудують російські терористи, яких треба забрати і дати можливість людям нормально жити»: «Чим швидше буде виконаний Мінський протокол і чим швидше російські військові та російські терористи покинуть територію, - ми зможемо відновити контроль над відповідними територіями і, відповідно, люди не будуть страждати».

Окрім того, під час сьогоднішнього засідання Кабінет Міністрів ухвалить рішення щодо розбронювання цінностей Державного матеріального резерву, а також виділено кошти з Державного бюджету, щоб сформувати гуманітарну допомогу: «Ми свою справу робимо. Людям треба допомогти, там українські громадяни».

Він нагадав, що в Мінську планується зустріч тристоронньої контактної групи у Мінську: «Важливі не контакти, а рішення - пропускають наші гуманітарні вантажі, виконують Мінський протокол, забираються геть з української землі, і тоді крок за кроком ми будемо стабілізувати ситуацію. В тому числі й у питанні відбудови інфраструктури Донецька і Луганська».

За словами Глави Уряду, для відновлення інфраструктури цих територій Кабінет Міністрів та Європейський інвестиційний банк підписали фінансову угоду на  200 мільйонів євро: «Тому чим швидше ми повністю відновимо контроль, тим швидше ми зможемо туди відправляти кошти, відбудовувати школи, лікарні, залізницю й давати нормальне життя для громадян».

Арсеній Яценюк повідомив, що за доставку гуманітарної допомоги відповідальний Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр-міністр доповів, що сьогодні сформований вантаж гуманітарної допомоги загальною кількістю 326 тонн: «Завтра з Харкова о 9-й ранку буде відправлено три колони в напрямку Краматорська, Сєвєродонецька і Павлограда». Ця допомога, за словами Геннадія Зубка, призначена насамперед для соціальних установ, розташованих на територіях, які тимчасово не контролюються владою: будинків-інтернатів та будинків для людей похилого віку.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua