Арсеній Яценюк доручив Голові Міненерго прискорити вирішення питання постачання електроенергії та забезпечення електростанцій вугіллям
середа, 24 грудня 2014, 14:14

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Міністру енергетики та вугільної промисловості України Володимиру Демчишину прискорити вирішення питання постачання електричної енергії та забезпечення електростанцій вугіллям.

На засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 24 грудня, Глава Уряду нагадав, що давав декілька доручень Міністру енергетики та вугільної промисловості щодо вирішення питання «як постачання електричної енергії, так і забезпечення вугіллям наших електростанцій».

Арсеній Яценюк також наголосив, що Уряд «демонополізував і повністю відкрив ринок для будь-яких компаній, які мають українську ліцензію щодо імпорту електричної енергії».

Глава Уряду знову звернувся до Володимира Демчишина з вимогою прискорити вирішення цих питань.

Ситуація в енергосистемі залишається дуже складною, підкреслив Арсеній Яценюк, а при зниженні температурного режиму «буде ще складніша, ніж сьогодні»: «Те, що зараз нас рятує, - це температура. Якщо температурні режими підуть вниз, - споживання вугілля  зразу збільшиться, і віялові відключення будуть масовані».

Протягом кількох місяців на енергетичному ринку введений надзвичайний стан, нагадав він і назвав кілька ключових проблем, які спричинюють віялові відключення електроенергії: «Перша ключова проблема – це російські терористи, які не дають можливості нам вивезти близько 3 мільйонів тонн вугілля, накопиченого на українських шахтах на територіях, що тимчасово підконтрольні терористам. Також вони знищили низку вузлових пунктів залізниці, замінували вузлові пункти».

Позиція Кабінету Міністрів, за його словами, - «що всі знаходяться в однакових умовах». За словами Глави Уряду, якщо немає світла в Україні, то це означає, що і на тих територіях, де тимчасово поки що орудують російські терористи, світла також не буде. Є світло в Україні, випустили вугілля, підписали перетоки по імпорту електричної енергії – значить, світло буде всюди. Простий і зрозумілий підхід».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua