Альтернативи ухваленню непопулярного, але необхідного в цих умовах бюджету, немає, - фракція «Народного фронту» у Верховній Раді України
середа, 24 грудня 2014, 18:12

Сьогодні немає альтернативи ухваленню непопулярного, але необхідного в цих умовах бюджету, який дозволяє виділити 86 млрд на безпеку, підвищити ренти, оподаткувати суспільну діяльність, ввести трансферне ціноутворення, тобто певною мірою деолігархізувати економіку.

Про це говориться у розповсюдженій сьогодні заяві заступника керівника парламентської фракції «Народний фронт» Вікторії Сюмар.

«Бюджет не подобається тим, хто хотів радикальних реформ, тобто скорочення та звільнення всього і всіх, і ще більше не подобається тим, хто постраждає від скорочення соціальних виплат», - зазначила Сюмар.

«Аргументи Уряду для перших: не може країна у війні радикально скоротити податки, бо тоді виникають податкові ями, що унеможливлює як базові соціальні виплати, так і витрати на армію, що робить країну надзвичайно вразливою. Відсутність дієздатної армії та соціальні бунти – це мрія ворога», - заявила народний депутат.

Вона також навела аргументи для другої частини критиків: «країна втратила з Кримом та Донбасом 20% економіки, через війну неможливий приток інвестицій та успішна приватизація».

«Тому альтернативи «затягуванню пасків» та скорочення багатьох пільг не існує», - наголосила Сюмар у своїй заяві.

Водночас народний депутат звернулася до колег з фракцій коаліції, «які так завзято критикують бюджет»: «Варто нагадати - це наша спільна відповідальність: доопрацювати бюджет та зміни до Податкового кодексу, розробленого коаліційним Урядом, до якого входять представники всіх фракцій коаліції, внести поправки, прийняти бюджет і спільно пояснити людям, чому в нас немає іншого виходу».

На переконання заступника керівника парламентської фракції «Народного фронту», заяви членів коаліції про неприйняття бюджету дають один невтішний політичний сигнал, що коаліції де-факто немає.

«Громадянам країни, яка пережила 2005 рік, і яка зараз у війні, не додають оптимізму сварки серед політиків, які б мали демонструвати єдність та мобілізацію перед ворогом», - зазначила Вікторя Сюмар, висловивши переконання, що бюджет треба приймати, аби вижити і зберегти країну.

«Чергову політичну кризу з розвалом коаліції можемо і не пережити. Іншої альтернативи, аніж як домовитися між собою, в нас немає», - резюмувала народний депутат. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua