Сергій Висоцький: Бюджет-2015 виписаний з урахуванням військового часу та тяжких бойових дій на Сході України
середа, 24 грудня 2014, 18:21

Особливістю бюджету на 2015 рік є те, що Україна вперше за період свого  існування орієнтується на військову агресію з боку Росії, тому бюджет виписаний з урахуванням військового часу  та тяжких  бойових  дій на Сході України.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Сергій Висоцький.

«Сьогодні на підтримку і  головне  - на розвиток Нацгвардії, ЗСУ і українських  спецслужб спрямовується 5% ВВП або ж 86 млрд грн. Це абсолютно оборонний бюджет, спрямований на підтримку українських  бійців в тих умовах, що склалися – а це і втрата Криму,  і реальні бойові дії  на Сході. Ці кошти будуть віддані на потреби наших  бійців,  прикордонників та розвідників, які відстоюють  країну від окупації», – сказав нардеп.

Сергій Висоцький підкреслив, що основною  задачею, яка ставилася з урахуванням вищеназваної  суми - втримати цих  людей на службі та підтримати їх боєздатність.

«Нам треба створювати належну авіацію, є ряд військ, які необхідно терміново відновлювати, оскільки вони перебувають просто у жалюгідному становищі – вони фактично знищувались під час багаторічної  бездіяльності попередньої влади», - пояснив представник «Народного фронту».

Іншою  задачею бюджету-2015,  за словами народного депутата, є його відповідність умовам, які ставить перед Україною МВФ для надання «донорських» коштів.

«Варто нагадати, що саме через вимоги наших  кредиторів ми попадаємо в складну ситуацію.  Оскільки, якщо ми не виконаємо умови приведення  платежів до ринкових,  не переглянемо низку соціальних  виплат,  то країна не отримає потрібних  донорських коштів і опиняється в дефолтному стані», - заявив представник «Народного фронту», додавши, що нинішній бюджет - «це максимум, який Уряд міг витиснути  в умовах, що склалися сьогодні в Україні».

«Окремо варто нагадати, що країні дісталася низка боргів від попередніх керівників за попередні роки. Це спадок від влади, яка не усвідомлювала, що у нас є серйозний зовнішній ворог по сусідству. Це наслідок діяльності керівників, які не думали про наслідки масштабної  корупції, які не доклали жодного зусилля по детінізації української економіки. Всі ці дії, які тривали роками,  привели до складного економічного колапсу», - наголосив Висоцький.

«Як підсумок, у 2015 році нам треба максимально економити, щоб в першу чергу вистояти у протистоянні з Російської Федерацією. Якщо цього не станеться,  ми втратимо Україну, яку можна розвивати та модернізувати -  не буде самого предмету для роботи.

Саме тому весь наступний рік нам треба економити та вчитися виживати, щоб не дати перемогти російському агресору», - підсумував народний депутат. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua