Остап Семерак: У бюджеті-2015 пропонується закрити ряд корупційних шпарин в українському законодавстві
середа, 24 грудня 2014, 19:27

У бюджеті-2015,  запропонованому урядом Арсенія Яценюка, є  новаторські ініціативи.

Таку думку висловив заступник голови фракції  «Народний фронт», перший заступник голови Комітету з питань європейської  інтеграції  Остап Семерак.

«Я  думаю, що настав час,  коли парламентська коаліція має  взяти спільну відповідальність з Урядом за ті рішення, які треба приймати в умовах  тих викликів, на які має  відповідати наша країна -  це і війна з Росією, і складна ситуація з економікою.

Люди, які живуть заможніше і взагалі багаті, повинні нарешті взяти відповідальність із суспільством за вирішення безпекової  та економічної  ситуації, в якій опинилась країна», - сказав Семерак.

Народний депутат відзначив, що в контексті цієї теми проект бюджету є  антикорупційним.

«У бюджеті-2015 пропонується закрити ряд корупційних шпарин, які існували в українському законодавстві. Ними активно користувалися великий та олігархічний бізнеси, які збільшували свої надприбутки.

Це, в першу чергу, -  збільшення плати за користування надрами (орендна плата за видобуток руди,  видобування нафти і газу, видобування газоконденсату та інше)», - наголосив Семерак.

«Сподіватися, що хтось затягне паски, а хтось відсидиться в тіні, - не варто. Потрібно усім – і середньому, і великому бізнесу усвідомити, що відповідальність за економічний стан – це є спільна солідарна відповідальність  і немає  жодних  можливостей усунутись від викликів,  перед якими опинилась наша держава та суспільство», - підкреслив заступник голови фракції  «Народний фронт».

Остап Семерак вважає, що бюджет уряду Арсенія Яценюка дає  відповіді на багато цих  питань,  але в той же час народний депутат звертається до парламентарів із закликом активно долучатися до бюджетного процесу.

«Сподіваюся, що у результаті спільної  роботи Уряду та Парламенту вдасться знайти спільні шляхи вирішення проблем, запропонувати додаткові кроки,  скеровані на надходження у загальний фонд бюджету, і скоротити непріоритетні видатки, закладені на цей рік», - резюмував Остап Семерак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua