Павло Унгурян: Підняття ренти за користування природними ресурсами принесе 35 мільярдів 828 мільйонів гривень до Державного бюджету
четвер, 25 грудня 2014, 12:26

Проектом  закону про Державний бюджет України на 2015 рік пропонується суттєво збільшити надходження від ренти за користування надрами. Загалом всі рентні платежі за використання природних ресурсів становитимуть  35 мільярдів 828 мільйонів гривень, що є суттєвим прогресом  в порівнянні з попередніми роками. Ці надходження мають стати одними з ключових доходів до бюджету.

На цьому наголосив депутат Верховної Ради від фракції «Народний фронт», член парламентського Комітету з питань бюджету Павло  Унгурян.   

«Дуже важливо, щоб нам вдалося  підняти ренту на газ, нафту і на газовий конденсат - це дасть 33 мільярди гривень  рентної  плати за користування надрами, з яких 22 мільярди 755 мільйонів становитиме  рентна плата за видобування природного газу», - заявив народний депутат. 

За його словами,  вищезазначені зміни – це серйозне збільшення ренти в порівнянні з тим, якою вона була раніше, а відповідно - скільки грошей надходило до бюджету в минулі роки.  

«Видобували дешевий український газ, продавали його через офшорні компанії по найдорожчій ціні, а прибуток залишався в тіні. Зараз же за рахунок рентної плати за видобуток природного газу до Державного бюджету надійде майже 23 мільярди гривень», - повідомив Павло  Унгурян.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua